Hlavní obsah

Nejlepší hráči Evropy míří do Česka. Půjde o milióny

Novinky, mif
Praha

Celosvětový šampionát Blizzcon, ve kterém soutěží nejlepší hráči z celého světa, se pomalu blíží. Kvůli kvalifikaci na tento prestižní turnaj, se evropská herní smetánka sjede zkraje října do České republiky. Právě v Praze se totiž bude odehrávat evropská část kvalifikace.

Upoutávka na hru Heroes of the StormVideo: Blizzard

 
Článek

Kvalifikace na evropský Road to Blizzcon se uskuteční v pražské O2 aréně, a to o víkendu 3. a 4. října. Účastníci mistrovství Evropy si mezi sebou rozdělí 300 000 dolarů, tedy více než sedm miliónů korun.

Soutěžit se bude ve hrách Heroes of the Storm, Hearthstone a World of Warcraft. Z pohledu odměny je nejatraktivnější první jmenovaný titul. V něm se bude hrát o 176 000 dolarů (4,2 miliónu korun).

Foto: Blkizzard Entertainment

Ukázka ze hry World of Warcraft

Naopak nejmenší bank je u titulu Hearthstone – pouze 25 000 dolarů (600 tisíc korun). Zbývajících 100 000 dolarů, tedy 2,4 miliónu korun, si pak mezi sebou rozdělí vítězové klání v titulu World of Warcraft.

Kromě finanční odměny navíc získají možnost měřit se s těmi nejlepšími hráči celé planety. Velké finále, v němž se utkají hráči z Evropy, Tchaj-wanu, Koreje, Číny, Severní Ameriky a Kanady, se bude konat zkraje listopadu v Kalifornii.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám