Hlavní obsah

Kryptokoťátka jsou hitem internetu. Vydělávají desítky miliónů korun

Novinky, mif

Nebývalé popularitě se těší nová hra CryptoKitties, tedy volně přeloženo jako Kryptokoťátka. Titul byl vypuštěn do světa internetu teprve minulý týden v úterý a za pouhý týden vydělal tvůrcům tři milióny dolarů, tedy v přepočtu bezmála 65 miliónů korun.

CryptoKittiesVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Jedná se vlastně o hrozně triviální hru. Uživatel si koupí virtuální koťátko a sleduje, jak postupně vyroste.

Označení „krypto“ se v názvu nachází kvůli tomu, že uspíšit vývoj hry lze za kybernetické mince – za kryptoměnu ethereum. Jde o alternativu k populárním bitcoinům, mince etherea se přitom mění za reálné peníze.

Foto: archív tvůrců

Nabídka Kryptokoťátek je opravdu široká.

Jedna mince etherea má v současnosti cenu okolo 450 dolarů, tedy bezmála deset tisíc korun. Jedno kryptokoťátko stojí v přepočtu zhruba 500 korun, podle stupně vývoje se ale cena může vyšplhat klidně až na desítky tisíc korun.

A i když se to může zdát pro řadu uživatelů jako nesmysl, za kryptokoťátka utrácejí lidé ve skutečnosti neuvěřitelné sumy. Za pouhý týden si tak tvůrci přišli na desítky miliónů korun, jak bylo uvedeno již výše.

Foto: archív tvůrců

Hra CryptoKittie

Však také nákup kryptokoťátek je podle serveru ethgasstation.info aktuálně nejoblíbenějším způsobem, jak utrácet kybernetickou měnu ethereum.

Je těžké soudit, jak dlouho si tato triviální hra skutečně zachová popularitu. Na druhou stranu tvůrcům to může být jedno – už teď si jen díky svému nápadu přišli na pořádný balík peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám