Hlavní obsah

Ion Fury vzdává hold legendárním videohrám

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé čekání je u konce, v pátek oficiálně vyšla očekávaná videohra Ion Fury. Ta vzdává hold legendárním titulům, jako jsou Duke Nukem 3D, Prey a Max Payne. Na tomto titulu totiž pracovali lidé ze studia 3D Realms, kteří původní herní klasiku převlékli do moderního kabátu.

Upoutávka na hru Ion FuryVideo: archív tvůrců

 
Článek

Ion Fury se v obchodech nabízí v různých verzích. Za variantu pro PC, PlayStation 4 a Xbox One zaplatí případní zájemci 649 Kč. Dráž však vyjde varianta pro hybridní herní systém Nintendo Switch, stojí 799 Kč.

Hlavní hrdinka přezdívaná "Bombshell" si vysloužila své krycí jméno poté, co deaktivovala bomby pro Global Defense Force. Když zlý transhumanistický génius dr. Jadus Heskel vypustil členy svého kybernetického kultu na ulice Neo DC, Bombshell došlo, že je na čase výbuchy způsobovat, ne jim zabraňovat.

Akční střílečky i sportovní simulátory. Co chystají tvůrci videoher

Testy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Ion Fury

To nejzajímavější však představuje použitý herní Build Engine, který se stal v minulých letech legendou – použit byl v celé řadě klasických stříleček z pohledu první osoby. Například v již zmiňované hře Duke Nukem 3D, ale také v titulech Shadow Warrior a Blood.

I díky použitému enginu je výsledek opravdu povedený. Ion Fury je kombinací dvou světů, toho starého plného ručně dělaných levelů, tajných místností či manuálních checkpointů, a toho nového s headshoty, fyzikou postav, podporou ovladače a milionem FPS. To všechno v hábitu podobném starým krvavých arkádovým střílečkám, na kterých dnešní třicátníci vyrostli.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Ion Fury

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám