Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Strar Wraith 3: Shadows of Orion - galaktické bitvy

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývá obvyklé, aby se nějaká freewarová hra vyrovnávala svým komerčním kolegyním. Tentokráte však stojíme před výjimkou, která by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti, zvláště pokud máte rádi vesmírné simulátory.

Článek

Shadows of Orion toiž ze všeho nejvíce připomíná mix takových pecek, jako je Wing Commander anebo FreeSpace. Prostě si jen tak poletujete vesmírem a s doširoka otevřenými ústy žasnete nad propracovanou grafikou. Až se nechce věřit, že tohle všechno se vešlo do necelých deseti megabajtů.

Vaší hlavní náplní v tomto pohledném, leč neutěšeném vzduchoprázdnu bude boj. Do toho se můžete vrhnout přímo po hlavě v podobě jednorázových misí, anebo se pomalu prokousávat kampaní a jejím příběhem. A to ještě není vše: o dlouhodobou hratelnost se postará i přiložený editor misí anebo multiplayer, k němuž můžete přibrat až 8 lidí. Nemusíte však pouze bojovat jeden proti druhému, ale také se pustit do společného plnění některých misí.

Když si k tomu přičtete jednoduché a intuitivní ovládání společně s neuvěřitelnou variabilitou celé hry (můžete například vstupovat do atmosféry různých planet), máme před sebou adepta na jednu z nejlepších her tohoto roku.

DOWNLOAD, homepage, 9.5 MB, 9/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Chess 3D - kvalitní české šachy

I když variací této jedné z nejstarších her existuje přehršel, stále se objevují nové a mnohé z nich nás i příjemně překvapí. A čím třeba tato? Rozhodně svou...

Výběr článků

Načítám