Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Doom: Gates of Hell - dvourozměrná klasika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě slova střílečka se ke hře Doom ještě často připojuje trojrozměrná. Proto překvapí, že si jedna z předělávek dovolila pracovat pouze se dvěma rozměry.

Článek

Přitom slovo předělávka je zde více než na místě - jak grafiku, tak zvuky anebo hudbu přebírá tato hra z originálu. Ovšem s jedním rozdílem: chybí zde třetí rozměr, který původní Doom vedle atmosféry a úžasné hratelnosti tolik proslavil a zajistil mu místo v herní síni slávy.

A právě jediná věc, kterou jste původně nemohli vidět, tedy samotného vojáka, je zde největší slabinou. Jeho pohyb a hlavně pak skoky působí docela nevěrohodně, možná až komicky.

Ale ani to vám nezabrání, abyste si se slzou v oku nezavzpomínali na staré dobré časy, kdy se vám při hraní nemuselo kouřit od procesoru, a přesto jste se dobře bavili.

DOWNLOAD, homepage, 2.5 MB, 6/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Telurica - zajímavý experiment

Pravidelní čtenáři už jistě vědí, že hry z produkce Digipenu se od těch ostatních poněkud odlišují. Jasným důkazem je i dnešní titul, který si hraje s barvami...

Výběr článků

Načítám