Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Aphelion – vesmírná střílečka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprofanované spojení vesmírná střílečka obvykle znamená, že se vše odehrává na černém pozadí s pár hvězdičkami a za absence gravitace. Co když se ale samotný vesmír stane součástí hry?

Článek

Neřešte problém, jak je možné postavit vesmírné lodě velké asi jako planety. Zkrátka to tak je a budete se tak muset vyrovnat s faktem, že zatímco budete zběsile kličkovat a vyhýbat se nepřátelským střelám, můžete narazit do některého z měsíců.

Krom toho mají planety i svou gravitaci ovlivňující vaše střely, což může zhatit výsledek jinak precizního míření. K tomu si ještě přičtěte možnost vytvářet minová pole nebo instalovat statické střílny a rázem je pustý vesmír přecpanější než MHD ve špičce.

Nepřátel je zde tedy po skrovnu, takže spíš než obligátní volné poletování a střílení do zemdlení tato hra připomíná jakousi vesmírnou hru na honěnou okořeněnou pěkně výkonnými zbraněmi. Milé, originální a nějakou dobu i zábavné.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Darkfate – na temné straně

Taková situace se pravověrnému hráči stává minimálně jednou do měsíce: probudí se neznámo kde a pamatuje si jenom útržky toho, co se stalo. A tak se vydá...

Výběr článků

Načítám