Hlavní obsah

HRA: Tower of Goo! - postavte si věž

Novinky, Ondřej Pohl

V jednoduchosti je síla, jak se říká a právě dnes si představíme jednu hru, která je nadmíru jednoduchá a přesto chytlavá a hratelná. Takže pozor, ať u ní neprosedíte dvě hodiny v kuse jako já.

Článek

Dobrý nápad je v herní branži značná část úspěchu, u freewarových her to platí dvojnásob. Nepotřebujete žádné drahé technologie a složité enginy, obyčejný Flash bohatě postačí. Pokud ovšem víte jak a k čemu jej použít.

Raději budu zdrženlivý, když budu mluvit o originalitě, protože bych byl vzápětí opraven některými služebně staršími čtenáři. I tak ale před sebou máme něco, co se jen tak nevidí.

Nejdřív z nebe napadají černé kuličky, ovšem ne tak ledajaké, ale inteligentní, které se samy přesouvají po vámi postavené konstrukci vzhůru. Tu vytvoříte tak, že jednoduše uchopíte některou z kuliček myší a určíte jí nové místo. Ze začátku je to jednoduché, ale nesmíte zapomenout na gravitaci. Když je váš výtvor nevyvážený anebo jinak hřeší proti architektonickým pravidlům, bude to záhy potrestáno zřícením celé věže.

Cílem je postavit co nejvyšší stavbu a hlavně se přitom dobře bavit. Což se mi také stalo a trvalo asi dvě hodiny, než jsem se dostal vůbec k tomu, abych o Towers of Goo něco napsal. Teď mě omluvte, má věž čeká...

DOWNLOAD, homepage, 2.4 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Nova 3000 - logika nebo střílečka?

Dnešní hra kombinuje relativně vzdálené žánry jako je vesmírná střílečka a logika a výsledek nevypadá vůbec špatně. Více v následujícím článku.

HRA: DownCouter - zabijte alieny

Populární námět střílení mimozemšťanů opět ožívá v této francouzské akční řežbě, kde se kulkami ani zelenou krví nešetří. Takže si navlékněte kombinézy,...

Výběr článků

Načítám