Hlavní obsah

HRA: SkyPuppy - létající štěně

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli hra podle obrázků vypadá roztomile jako pro předškolní děti, nenechte se plést, je to docela tuhá arkáda. Máte za úkol vyletět s pejskem co nejvýše, ale pozor: máte na to jen jednu klávesu.

Článek

Kdo by to byl býval kdy řekl, že i slavný létající pes Fido známý z večerníčků se stane námětem pro počítačovou hru, ale je tomu tak. Takže se prosím seznamte s malým a roztomilým štěňátkem, které reaguje na stisk mezerníku tak, že zamává ušima a vznese se o něco výše.

Samozřejmě cesta vzhůru nebývá vždy jednoduchá a jinak tomu nebude i zde. Čekají na vás například různé překážky v podobě trámů, ale jak je překonat, když můžete používat pouze mezerník pro stoupání? Jednoduše a složitě zároveň: stačí si všímat modrých šipek znázorňujících vzdušné proudy, jež vás zanesou, kam si jen budete přát, ale musíte se do nich strefit.

Pak je tu ještě nemilosrdný časový limit, který ale můžete zvrátit sbíráním kostiček. A když vyletíte ještě trochu výš, setkáte se s nejrůznějšími nepřáteli bránící vám v postupu.

Ačkoli to tak nevypadá, SkyPuppy je opravdu zajímavá hra a rozhodně není určena jen dětem. Pokud si ještě pamatujete na pecku Icy Tower a líbila se vám, tak tohle je ještě o chlup lepší.

DOWNLOAD, homepage, 6.3 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Jet Boarder - na jedno tlačítko

I když jsme zde posledně měli minigolf, který se dal ovládat pouze jednou klávesou, tato hra to dotahuje až k dokonalosti. Dokonce i v menu si poradíte...

HRA: Spice Trade - naprosto něco jiného

Dnešní titul není ani tak hrou v pravém slova smyslu jako spíše jakýmsi virtuálním světem, který se odehrává na Blízkém východě. Možná by se ale dala přirovnat...

HRA: Nexuiz - multiplayer střílečka

Téměř 160 MB velký instalační soubor, grafika ve stylu Quake, hraní po internetu. To vše jsou atributy dnešní hry z názvem Nexuiz - je jasné, že to bude...

Výběr článků

Načítám