Hlavní obsah

HRA: Pong DX - tak trochu jiný pong

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odrážení kuličky od protilehlých stěn je už zábava poměrně známá, ostatně se jedná o jednu z nejstarších her vůbec. Teď se ovšem setkáváme s její variací, která přidává rozměr navíc.

Článek

Namísto tmavého obdélníku, v němž se kulička odráží sem a tam, se tak setkáme s krychlí, přičemž každému z hráčů patří dvojice protilehlých stěn. Na nich ovládá dvě synchronizované plošky, s nimiž se stejně jako vždy musí snažit udržet míček uvnitř hracího prostoru.

Nejdříve se asi budete hůře orientovat, protože kamera neustále rotuje okolo a všechno je doprovázeno výbuchy a podobnými věcmi. Taky je nutné v nastavení zapnout u obou spoluhráčů umělou inteligenci, jinak si moc nezahrajete.

Nápad je to dobrý, ale nemůžu si pomoci - hratelnost oproti původnímu Pongu pokulháhá, či se doslova plazí po zemi.

Ještě stojí za zmínku, že hra je produktem programátorské soutěže, jejímž kritériem bylo, aby výsledek nebyl větší než 32 KB. A tady je třeba před uměním tvůrců smeknout.

DOWNLOAD, homepage, 0.2 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Jet Boarder - na jedno tlačítko

I když jsme zde posledně měli minigolf, který se dal ovládat pouze jednou klávesou, tato hra to dotahuje až k dokonalosti. Dokonce i v menu si poradíte...

HRA: Spice Trade - naprosto něco jiného

Dnešní titul není ani tak hrou v pravém slova smyslu jako spíše jakýmsi virtuálním světem, který se odehrává na Blízkém východě. Možná by se ale dala přirovnat...

HRA: Nexuiz - multiplayer střílečka

Téměř 160 MB velký instalační soubor, grafika ve stylu Quake, hraní po internetu. To vše jsou atributy dnešní hry z názvem Nexuiz - je jasné, že to bude...

Výběr článků

Načítám