Hlavní obsah

HRA: Minebot Arena - adrenalinová akce

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy bych nevěřil, že tak jednoduchá hra může být tak zábavná a vzrušující. Grafika sice vypadá jako by z osmdesátých let vypadla, ale té hratelnosti by se nejeden dnešní titul mohl přiučit.

Foto: Archiv autora

Jana Šrejma Kačírková.

Článek

O co tedy jde? V příběhu se praví, že v daleké budoucnosti existuje zábava s názvem Minebot Arena, kde se ve speciálním ringu snaží pozabíjet roboti pomocí výbušnin. Vy samozřejmě ovládáte robota, který je poslán proti přesile na smrt a musí se zachránit.

Možná už si představujete nějaké 3D zápolení, ale musím vás zklamat. Vše se odehrává pouze ve dvou rozměrech a váš hrdina vypadá jako kruh s malou tečkou uprostřed. Útočí proti němu přesila jiných robotů, kteří fungují jako kamikadze - nesou v sobě výbušninu, snaží se do vás narazit a explodovat. Proti tomu však existuje jednoduché řešení - položíte na zem minu, kterou si nepřátelé spletou s vámi a vybuchnou na ní. Musíte to však dělat opravdu rychle, protože množství vašich nepřátel je vskutku veliké a rychlost taky. Budete tak mít neustále co dělat a na obrazovce se to bude jen hemžit různými výbuchy a přitom všem není obtížnost nastavena nijak vysoko, což jen přispívá k vysoké hratelnosti.

Jakmile dokončíte úroveň, jsou vám spočítány body, které jsou v zápětí převedeny na peníze, za které si můžete koupit nějakou speciální zbraň. Plusem je, že u každé je napsáno, jak působí a jak se používá. V následných levelech se pak setkáte i jinými druhy nepřátel, ale vždy je vám napovězeno, jak je zneškodnit.

Všechno navíc podbarvuje rázná techno hudba, což se stylově ke hře vyloženě hodí. Pokud tedy máte chuť na jednoduchou a chytlavou akci a nebude vám vadit, že je trošičku rychlejší a náročnější na postřeh, pak vám Minebot Arena rozhodně udělá radost.

Reklama

Související články

HRA: Gusanos - akční červi pro dva

Pokud máte náladu na něco akčnějšího a máte po ruce spoluhráče, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít akčnější klon Wormsů s názvem Gusanos. Krom toho,...

HRA: Castlevania Quest - cesta do pravěku

Dnes tady máme jednu opravdu starou předělávku, konkrétně celých osmnáct let uplynulo od doby, kdy originál této hry poprvé spatřil světlo světa....

HRA: Tango Strike - akčně-strategická řežba!

Dnes tady máme jeden starší kousek, jehož hratelnost je ale téměř dokonalá. S protiteroristickou jednotkou čítající tři muže budete řešit nebezpečné situace...

Výběr článků

Načítám