Hlavní obsah

Herní konzoli PlayStation 4 si koupilo přes 60 miliónů lidí

Novinky, ort

Čtvrtá generace televizní konzole PlayStation, která se nabízí v různých provedeních, se těší nebývalé popularitě. Zástupci společnosti Sony se pochlubili, že si tento herní systém koupilo již více než 60,4 miliónu lidí z různých koutů světa.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

„Jsme velmi vděční všem fanouškům a partnerům po celém světě, kteří i nadále podporují systém PS4,“ prohlásil prezident a globální výkonný ředitel společnosti Sony Interactive Entertainment Andrew House na veletrhu E3, který právě probíhá v americkém Las Vegas.

Ten neskrýval své nadšení. „Je to zásluha těch nejlepších exkluzivních a partnerských titulů, které chceme letos vydat a které tlačí výkon systému PS4 až na hranici možností. Chceme rovněž vyvíjet prostředí systému PS4, čehož hodláme dosáhnout rozšířením portfolia titulů pro soupravu PlayStation VR, vylepšováním síťových služeb a vydáváním revolučních softwarových titulů. Stále velmi tvrdě usilujeme o to, abychom uživatelům zajistili nejlepší možnou zkušenost a aby byl systém PS4 tím nejlepším místem k hraní,“ dodal.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Dva nové PlayStationy

Loni přinesla společnost Sony na pulty obchodů hned dva nové PlayStationy. Verze 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky.

PlayStation 4 Pro nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nepoběží. Obraz u nich bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu bude sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale nebude tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Éra virtuální reality

V loňském roce si odbyla premiéru také nová helma pro virtuální realitu PlayStation VR, která dokáže spolupracovat se všemi čtyřkovými konzolemi od Sony. Tento headset ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Pro každé oko se zobrazí obraz o velikosti 960 × 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Oznámení o rekordních prodejích si zástupci společnosti Sony naplánovali opravdu dobře. Přišlo totiž doslova jen pár hodin poté, co konkurenční Microsoft ukázal nový Xbox One X. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám