Hlavní obsah

Tvůrci Firefoxu chystají vlastní počítačový tablet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zúročit popularitu internetového prohlížeče Firefox se budou letos snažit vývojáři ze společnosti Mozilla také na trhu s mobilními platformami. Operační systém Firefox se podle serveru Extreme Tech objeví kromě chytrých telefonů také u počítačových tabletů. První přístroj by měl být odhalen už na začátku příštího měsíce.

Foto: Mozilla

Mobilní platforma Firefox OS by se měla objevit kromě chytrých telefonů také na tabletech.

Článek

Na novince spolupracuje s Mozillou společnost Foxconn, která mimo jiné dodává součástky také pro zařízení od Applu. Tvůrci Firefoxu oznámili, že  v pondělí 3. června plánují odhalení nějaké novinky. Zda se bude jednat právě o tablet s logem ohnivé lišky, však zatím oficiálně nepotvrdili, i když je to více než pravděpodobné.

S operačním systémem Firefox má vedení Mozilly velké plány. Na trh se v letošním roce chystají levné chytré telefony i modely pro náročnější uživatele. Spolupráce je již dojednávána například s firmami LG, ZTE, Huawei, Alcatel či Sony. [celá zpráva]

Foto: Geeksphone

Keon (vlevo) a Peak

Tvůrci počítají, že se platforma postupně probojuje na třetí příčku mezi nejpoužívanějšími operačními systémy. Přeskočit by tak měla mobilní systém Windows Phone od Microsoftu. První a druhá příčka aktuálně patří Androidu a iOS od Applu.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s tím se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám