Hlavní obsah

Nejzajímavější počítače z největšího evropského veletrhu elektroniky

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu spotřební elektroniky IFA v Berlíně není o zajímavé produkty nouze ani v případě počítačů. Některé představené sestavy jsou ryze herní a podle toho i vypadají, jiné počítače jsou celé ukryty v monitoru a spíše se podobají velkému tabletu. Pojďme se podívat, jak zmiňované modely vypadají.

Článek

Na stánku společnosti Dell bylo k vidění mnoho překvapivých počítačových řešení. Stolní počítače zastupoval Dell Inspiron One 2320.

Monitor tohoto modelu není propojen obrazovým kabelem s počítačovou skříní, protože jsou všechny komponenty ukryty přímo v něm. Tím se v mnohém podobá počítači Apple iMac, jehož hardware je taktéž uložen uvnitř monitoru.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Dell Inspiron One 2320 je stolní počítač, jehož komponenty jsou integrovány do těla dotykového monitoru.

Obrazovka Inspironu One 2320 je dotyková, připojit můžeme ale i myš a klávesnici. Instalovaný operační systém je Windows 7 Home Basic. Tento typ počítače se označuje jako All-in-One řešení, tedy vše v jednom. Hodí se hlavně pro kancelářské využití nebo tam, kde není moc místa na běžnou počítačovou skříň.

Inspiron One je vybaven nižším modelem procesoru Intel Sandy Bridge, který má název Core i3-2100. Grafická karta je integrovaná v procesoru, pevný disk může mít až 500 GB. Nechybí ani optická mechanika, integrované reproduktory či webová kamera a z konektorů čtyři USB 2.0 nebo čtečka paměťových karet.

Tablet a netbook v jednom

Od začátku roku má Dell na trhu také zajímavý model počítače, který je tabletem a netbookem dohromady. Jmenuje se Inspiron Duo.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Dell Inspiron Duo vypadá na první pohled jako na dnešní dobu poněkud tlustý tablet.

V zavřeném stavu vypadá jako poněkud tlustý tablet, který běží na operačním systému Windows 7. Má 10,1 palce velký dotykový displej o rozlišení 1366 x 768 bodů a váhu 1,54 kilogramu. Jenže tablet se dá otevřít, ve dvou kloubech protočit displej a udělat z něj klasický netbook.

Vybavení je i na netbook slušné. Dvoujádrový procesor Intel Atom N550, 2 GB operační paměti DDR3 a 320 GB pevný disk. Vzhledem k velikosti není obsažena optická mechanika. Cena tohoto modelu se pohybuje okolo 14 500 korun.

Krásné herní sestavy

Společnosti Alienware a Acer představily své vyumělkované počítačové herní sestavy. Těžko říci, která je nejhezčí, protože každá má něco do sebe.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Herní sestava Predator G7 je nejvyšším herním modelem výrobce Acer.

Acer Predator G7 je nejvyšším modelem z řady herních strojů výrobce. Skříň má vysouvací přední panel, pod kterým se ukrývají optické mechaniky, ve spodní části i dvířka k pevným diskům. Vybavení záleží na přesném modelu, ale vždy se jedná o velmi výkonný hardware.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Počítač Predator G5 se řadí do střední třídy herních sestav od Aceru.

Model Predator G5 je již o něco konzervativnější. Jeho vybavení není tak výkonné jako u G7, přesto podporuje s příslušným monitorem zobrazení 3D. Cena obou modelů záleží na konfiguraci. Vzhledem k exkluzivitě a zpracování je vždy vyšší, než když by si ji uživatel sestavil z komponent dostupných na trhu sám.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Herní počítačová sestava Alienware Area 51 v oranžovém provedení.

Společnost Alienware vyrábí pouze herní stolní počítače a notebooky. U hráčů počítačových her je tato značka poměrně známá. Opět se jedná o volně konfigurovatelné sestavy. Area 51 je nejvyšším modelem, na obrázku s oranžovým podsvícením, které je rovněž možno zvolit v jiné barvě.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Herní počítačová sestava Alienware Aurora je nižší verzí sestavy výrobce než je sestava Area 51.

Ne tak mohutný a podle mého názoru hezčí, je nižší model herní sestavy Alienware Aurora. Kompaktní futuristické rysy jsou velmi pěkné. Stejně jako v případě Aceru Predator nejsou ceny lidové a záleží na konfiguraci. Jsou to však exkluzivní sestavy, které jen tak u někoho doma nenajdete.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám