Hlavní obsah

Nejvýkonnější Mac je nedostatkovým zbožím. Milionové cenovce navzdory

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala před Vánocemi prodávat nový Mac Pro, navzdory velmi vysoké cenovce jde nicméně o velmi nedostatkové zboží. Z oficiálních stránek amerického podniku je totiž patrné, že objednávky v současnosti trvají bezmála měsíc.

Nový Apple Mac Pro a monitor ProDisplay XRDVideo: archív výrobce

 
Článek

Tuzemští prodejci zatím nový Mac Pro oficiálně nenabízejí. Jedinou cestou, jak jej získat, je objednávka prostřednictvím oficiálního internetového obchodu Applu.

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že na základní konfiguraci budou čekat čtyři až pět týdnů. V případě, kdy budou mít nějaké speciální přání na výbavu, může se doba dodání klidně o několik týdnů ještě protáhnout.

Nejvýkonnější počítač od Applu je venku. Stojí 1,5 milionu korun

Hardware

Právě to svědčí o tom, že zájem o novinku je tak vysoký, že Apple nestíhá vyrábět, aby uspokojil poptávku rychleji. Přesná prodejní čísla však zástupci amerického podniku neprozradili.

Cena základního provedení startuje na 164 990 Kč, což rozhodně není málo. Nicméně v nejvyšší konfiguraci s všemožnými příplatky se výsledná cenovka vyšplhá na více než 1,5 milionu.

Foto: archív výrobce

Mac Pro

Vysoká cenovka nicméně odpovídá nabízené výbavě. V té nejvyšší konfiguraci totiž Mac Pro nabídne 28jádrový procesor Intel Xeon, a dokonce až 1,5 terabajtu operační paměti – to zatím žádný stolní počítač neposkytl. Mimochodem jenom za takto obří paměť se připlácí k základní konfiguraci 800 000 Kč.

Sestava navíc může být vybavena hned několika grafickými kartami AMD Radeon Vega II s pamětí 32 GB a výkonem 14 teraflops, stejně jako speciálním grafickým akcelerátorem Afterburner.

Foto: archív výrobce

Mac Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční dárky pro technické nadšence

Vánoce se nezadržitelně blíží. I na poslední chvíli se dá ale sehnat spousta zajímavých vychytávek, které udělají radost snad každému technickému nadšenci.

Výběr článků

Načítám