Hlavní obsah

Nejvýkonnější hybrid na světě překvapí kompaktními rozměry

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulem nejvýkonnější hybrid na světě se pyšní nový notebook od společnosti Dell. Model XPS 15 navíc dovede zastat i funkci tabletu a svůj vysoký výkon dobře maskuje v kompaktních rozměrech.

Dell XPS 15 2v1Video: Dell

 
Článek

Výkonnější hybrid byste skutečně na pultech obchodů v současnosti hledali marně. Je to především zásluha procesoru Intel Core i7-8705G, jehož čtyři jádra pracují v základu na 3,1 GHz. Přetaktovat se ale automaticky dovedou až na 4,1 GHz.

K dispozici je dále grafický akcelerátor AMD Radeon RX Vega M GL, který doplňuje rychlá DDR4 paměť o kapacitě 16 GB a SSD jednotka typu M.2 PCIe NVMe s velikostí 512 GB.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 15

Vysoký výkon se zpravidla negativně projevuje na proporcích notebooků. V případě modelu XPS 15 to však neplatí, tloušťka tohoto stroje je necelé dva centimetry (celkové rozměry jsou 354 x 235 x 16 mm). Hmotnost je pak rovné dva kilogramy, což na poměry 15,6palcových strojů není vůbec špatné.

Displej má úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení ultra HD, tedy 3840 x 2160 bodů. Je pochopitelně dotykový, jak bývá u hybridů zvykem. Odolné tělo díky 360°pantům dovoluje plnit funkci notebooku, tabletu, displeje, a dokonce poskytuje režim stan šetřící prostor na stole, a to vše v jediném zařízení.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 15

Díky obrazové technologii CinemaColor, pokročilému hardwaru a softwaru slibuje stroj velmi dobrý dynamický rozsah, hluboké černé i jasné světlé odstíny a živější detaily v celém barevném spektru.

CinemaSound s technologií Waves MaxxAudio Pro zase zvyšuje hlasitost a zajišťuje čistější zvukové podání. V případě konfigurace s bezdrátovým adaptérem Killer Wireless využijete technologii CinemaStream, která přiděluje multimédiím maximální šířku pásma, takže se při přehrávání vůbec nesekají.

Dell XPS 15 by se měl začít prodávat v horizontu týdnů, maximálně během několika měsíců. Cena pro tuzemský trh však zatím nebyla stanovena.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 15

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám