Hlavní obsah

Nejširší all-in-one počítač na světě má zakřivený displej

Novinky, ort

V nabídce moderních televizorů se stále častěji objevují zakřivené obrazovky. Technologie prohnutých panelů proniká ale také do segmentu stolních počítačů. Zakřivenou all-in-one sestavu už ukázala například společnost Hewlett-Packard. Novinka se navíc pyšní titulem nejširší prohnutý počítač na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: HP Envy Curved All-in-OneVideo: HP

 
Článek

Zakřivená obrazovka modelu HP Envy Curved All-in-One má totiž úhlopříčku 34 palců (86 cm) a rozlišení 3440x1440 obrazových bodů. Právě díky 4K rozlišení to v praxi skoro vypadá, jako byste měli vedle sebe postavené dva samostatné monitory.

Foto: archív výrobce

HP Envy Curved All-in-One

Díky tvaru obrazovky má uživatel u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Vzhledem k tomu, že se jedná o all-in-one sestavu, veškeré komponenty jsou schovány právě v zakřiveném panelu. Stačí tak připojit klávesnici a myš, nic dalšího není potřeba.

Foto: archív výrobce

HP Envy Curved All-in-One

Ostudu výrobci neudělá novinka ani svým výkonem. V útrobách se ukrývá procesor Intel Core i5-6400T, jehož čtyři jádra udávají pracovní tempo při rychlosti 2,2 GHz. Mohou se ale automaticky přetaktovat až na 2,8 GHz, pokud je to potřeba.

K dispozici je i dedikovaná grafická karta Nvidia GeForce GTX 960A s 2 GB vlastní paměti, 12 GB operační paměti typu DDR4, 1TB pevný disk a bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth. Nechybí ani zabudovaná čtečka paměťových karet či webkamera podporující technologii Intel RealSense.

Foto: archív výrobce

HP Envy Curved All-in-One

Sestava HP ENVY Curved All-in-One získala ocenění CES Innovation Awards za nejlepší inovaci v kategorii počítačový hardware.

Tyto ceny byly udíleny k příležitosti největšího veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES), který se bude konat v lednu v americkém Las Vegas. Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám