Hlavní obsah

MWC 2018: Huawei vstoupil do světa notebooků

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Společnost Huawei se proslavila především výrobou chytrých telefonů, které je možné pořídit za poměrně atraktivní ceny. Nyní se však tento čínský výrobce bude snažit uspět na dalším trhu – na veletrhu MWC 2018 ve španělské Barceloně odhalil svůj první notebook.

HUAWEI MateBook X ProVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

V mobilním světě má Huawei poměrně zvučné jméno, však jde také o třetího největšího výrobce chytrých telefonů na světě. Přenosné počítače jsou ale pro tento podnik neprobádané vody.

To je patrně jeden z hlavních důvodů, proč výrobce nenechal nic náhodě a novinku MateBook X Pro navrhnul s velkou pečlivostí. Jde o elegantní a tenký notebook, který přitom nabízí velmi slušný výkon a dlouhou výdrž baterie.

Výkonný procesor, jemný displej

Konkrétně se v útrobách tohoto stroje ukrývá procesor Intel Core osmé generace, případní zájemci mohou volit mezi středně výkonným čipem řady Core i5 a nejvýkonnějším provedením Core i7. V obou případech je přitom k dispozici také dedikovaná grafická karta Nvidia GeForce MX150 s 2GB pamětí typu GDDR5.

Foto: Albert Gea, Reuters

Šéf společnosti Huawei Richard Yu ukazuje MateBook X Pro.

Novinka se chlubí 13,9palcovou obrazovkou s vysokým rozlišením 3000 x 2000 pixelů. Tento panel s poměrem stran 3:2 má mimochodem velmi tenký rámeček, díky čemuž působí velmi luxusně. Kovové tělo notebooku je tenké pouze 14,6 mm a váží 1,33 kg.

Vyzdvihnout si zaslouží také vysokokapacitní 57,4Wh baterie a energeticky úsporné zpracování notebooku, díky kterému stroj vydrží bez elektrické zásuvky až 12 hodin přehrávání videa, 14 hodin běžné práce nebo 15 hodin brouzdání na internetu.

Technologie z chytrých telefonů

Výrobce se pochlubil tím, že u modelu Huawei MateBook Pro X použil některé technologie z chytrých telefonů. Řeč je například o čtečce otisků prstů, která je integrována do napájecího tlačítka. Po jeho stisknutí se tak díky rychlým součástkám spustí samotný notebook za necelých osm vteřin, a to ze zcela vypnutého stavu.

Huawei MateBook X Pro byl představen ve dvou barevných variantách: šedé (Space Gray) a stříbrné (Mystic Silver). Dostupnost ani předpokládaná cena pro český trh zatím nejsou stanoveny.

Foto: archív výrobce

MateBook X Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám