Hlavní obsah

Miniaturní recyklovaný fotoaparát si snadno spletete s přívěskem na klíče

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý student fotografování Greg Dash si dlouho lámal hlavu s tím, jak vydělat peníze na širokoúhlý fotoaparát s objektivem typu rybí oko. Nakonec se rozhodl, že nejekonomičtější bude vyrobit si jej sám. Po prvním úspěšném pokusu začal novinku nabízet na internetu a zájem ze strany zákazníků na sebe nenechal dlouho čekat.

Nejmenší širokoúhlý fotoaparátVideo: Greg Dash

 
Článek

Novinka, která zatím nemá žádné jméno, patří k nejmenším fotoaparátům na světě. Díky rozměrům 4 x 2 cm si ji snadno spletete s přívěskem na klíče. Za první měsíc dostal Dash podle severu dailymail.co.uk už 600 objednávek.

Foto: Greg Dash

Fotograf a tvůrce miniaturního rybího oka Greg Dash

Lidem nejspíš imponuje kromě drobných proporcí také relativně nízká cena. Díky tomu, že výrobním materiálem jsou použité díly, se recyklované rybí oko prodává za 65 liber, tedy necelé dva tisíce korun.

Foto: Greg Dash

Miniaturní fotoaparát

Snímač novinky má rozlišení 12 megapixelů a dokáže podle Dashe produkovat snímky odpovídající kvalitě drahé digitální zrcadlovky. Přestože přístroj neobsahuje žádný LCD displej ani hledáček, dokáže natáčet i video ve vysokém rozlišení. Zabudovaná baterie se pak dobíjí pomocí USB portu.

Foto: Greg Dash

Snímek pořízený miniaturním rybím okem

Dash věří, že peníze získané z prvních objednávek mu pomohou rozjet vlastní firmu, kde se výrobě miniaturních fotoaparátů bude věnovat na plný úvazek. Už nyní za pouhé čtyři týdny vydělal tolik peněz, že z nich mohl umořit celou půjčku na vysokoškolské studium.

Foto: Greg Dash

Snímek pořízený miniaturním rybím okem

Zakoupit novinku je možné na stránkách serveru indiegogo.com. Ten nápadití jedinci využívají k hledání drobných investorů pro svůj projekt, za příspěvek jim nabízí samotný produkt, který budou vyrábět.

Foto: Greg Dash

Snímek pořízený miniaturním rybím okem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám