Hlavní obsah

Computex 2016: Herní notebook se ukrývá v překvapivě kompaktním těle

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní notebooky nabízejí zpravidla špičkový výkon, ale kvůli nárokům na chlazení nebývají příliš kompaktní. To se rozhodla změnit společnost Gigabyte, která na veletrhu Computex ukázala kompaktní herní stroj nazývaný Aero 14.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Aero 14

Článek

Většina herních laptopů se chlubí displejem s úhlopříčkou patnáct či sedmnáct palců. Hmotnost takových strojů se pak pohybuje zpravidla okolo tří až čtyř kilogramů. Na cestách se takový notebook pěkně pronese.

Právě proto se páni inženýři z Gigabytu zaměřili na redukci rozměrů i hmotnost. Obrazovka má tak úhlopříčku pouze 14 palců a hmotnost klesla pod hranici dvou kilogramů (1,89 kg). Zařízení vypadá na rozdíl od většiny konkurenčních notebooků poměrně kompaktně, a to především díky tloušťce nižší než 2 cm. Zbylé rozměry jsou 335 x 250 mm.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Aero 14

I přes kompaktní rozměry se do útrob podařilo vtěsnat poměrně výkonné součástky. Základ tvoří čtyřjádrový procesor Intel Core i7-6700HQ, který v základu pracuje na frekvenci 2,6 GHz. V případě potřeby se ale dokáže automaticky přetaktovat až na 3,5 GHz.

Grafický výkon budou udávat dedikované grafické karty GeForce GTX 965M či GTX 970M. Nejde sice o to nejvýkonnější řešení, které je aktuálně k dispozici, na druhou stranu by obě karty měly stačit pro plynulé hraní většiny moderních titulů, byť ne vždy na maximální rozlišení a detaily.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Aero 14

Čtrnáctipalcový displej se chlubí vysokým rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Potěší, že je chráněn speciální antireflexní vrstvou bránící odleskům.

Operační paměť bude dosahovat kapacity 8 GB nebo 16 GB. Pokud si to však uživatel bude přát, bude ji možné rozšířit až na 32 GB. SSD disky se vtěsnají do kompaktního těla hned dva. Jejich kapacita zatím nebyla upřesněna.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Aero 14

Velkou předností novinky by měla být i výdrž baterie. Většina herních notebooků se totiž bez elektrické zásuvky obejde zhruba okolo tří hodin, model Aero 14 však dokáže dosáhnout výdrže až deset hodin.

Herní notebook od společnosti Gigabyte se bude nabízet v zelené, černé a oranžové barvě. Zatím však není jasné, kdy přesně se objeví na pultech tuzemských obchodů a za jakou cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám