Hlavní obsah

Chytré hodinky od LG se obejdou bez chytrého telefonu. Umí i telefonovat

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina chytrých hodinek v současnosti funguje jako periferie chytrých telefonů. Společnost LG se však u modelu Watch Urbane W200 3G rozhodla vydat úplně jinou cestou, novinka funguje i bez smartphonu. Dokáže jej dokonce nahradit, s hodinkami je možné totiž i telefonovat.

Foto: archív výrobce

LG Watch Urbane W200 3G

Článek

Hned na úvod se nabízí otázka, k čemu vlastně takové chytré hodinky jsou? Většina aktuálně nabízených modelů potřebuje ke svému provozu chytrý telefon. Uživatelé tak mohou na malém displeji na zápěstí zobrazit všechny důležité informace, aniž by museli vytahovat mobil z ruky.

Zároveň je s takovými hodinkami možné odpovídat na SMS zprávy i e-maily a v některých případech dokonce i přijímat hovory. Zmiňovaná komunikace ale prakticky vždy probíhala přes připojený smartphone. Zjednodušeně řečeno, samotné hodinky nebyly autonomním zařízením.

To mohlo některým uživatelům vadit, neboť stačilo zapomenout mobil doma a chytré hodinky se rázem staly hloupými. Nedokázaly nic jiného než zobrazovat čas.

Foto: archív výrobce

LG Watch Urbane W200 3G

V případě nového modelu LG Watch Urbane W200 3G to však neplatí. Tyto chytré hodinky totiž mají slot na SIM kartu, díky němuž fungují v podstatě jako takový malý chytrý telefon, který se dá nosit na zápěstí.

Stroj má 1,38palcový kulatý dotykový displej s rozlišením 480 x 480 bodů a jemností 348 ppi. Pracovní tempo pak udává čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 při frekvenci 1,2 GHz, přičemž k dispozici je 768 MB operační paměti a 4GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

LG Watch Urbane W200 3G

Zajímavé je, že novinka nepřipomíná na první pohled žádný sofistikovaný přístroj, ale obyčejné analogové hodinky s nerezovým pouzdrem. Jak je z řádků výše patrné, opak je ale pravdou. Model Urbane W200 3G navíc přidává i vysokou odolnost díky certifikaci IP67. Ta chrání přístroj zcela před vniknutím prachu a zároveň může být také ponořen do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut.

Ve výbavě nechybí ani zabudovaný snímač tepové frekvence. Samozřejmostí jsou i bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth.

Daní za kompaktní rozměry – alespoň tedy ve srovnání s klasickými smartphony – je vyšší cena. Přestože hardwarová výbava novinky odpovídá spíše těm levnějším smarpthonům, za chytré hodinky případní zájemci zaplatí 10 000 korun. Za tuto částku je model LG Watch Urbane W200 3G dostupný v některých tuzemských obchodech.

Foto: archív výrobce

LG Watch Urbane W200 3G

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám