Hlavní obsah

CES 2018: HTC láká na bezdrátovou virtuální realitu. A věrnější obraz

– Las Vegas
Novinky, rim

Hned dvě zajímavé novinky si přivezla na veletrh CES 2018, který aktuálně probíhá v americkém Las Vegas, společnost HTC. Řeč je o nové helmě pro virtuální realitu HTC Vive Pro a o adaptéru Vive Wireless Adaptor.

HTC Vive ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Patrně největší zájem budila na veletrhu helma HTC Vive Pro, která je přímým nástupcem modelu HTC Vive. Proti němu nabízí novinka především vyšší rozlišení, je vybavena OLED displeji s celkovým rozlišením 2880 x 1600 pixelů.

Rozlišení se tak zvýšilo o více než 70 %, což je v praxi rozhodně znát. Patrně nejvíce při čtení textů ve virtuálním světě.

Kvalitní zvuk, větší pohodlí

Není žádným tajemstvím, že intenzitu zážitku z virtuální reality výrazně ovlivňují i sluchové vjemy. Proto je nový Vive Pro opatřen integrovanými sluchátky s vysokým výkonem a vestavěným zesilovačem.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Nový je také systém uchycení headsetu na hlavě uživatele. Nabízí lepší rozložení hmotnosti, snadné nastavení velikosti pomocí kruhového dotahování a celkově tedy zvýšený komfort – alespoň v porovnání s předchůdcem.

Mezi další vylepšení patří také dva mikrofony s aktivním potlačením okolního hluku a duální kamera umožňující pohled do reálného světa. Ta je navíc k dispozici i vývojářům, kteří ji mohou využít k rozšíření svého obsahu.

„Poptávka po špičkové virtuální realitě s vysokým rozlišením, špičkovým audiem a těmi nejlepšími komponentami je neoddiskutovatelná,“ prohlásil na akci Daniel O`Brien, ředitel virtuální divize HTC v USA. „Vive Pro je odpověď pro všechny nadšence a profesionály, kteří vyžadují to nejlepší,“ dodal.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Jde to i bez drátů

Nový headset – a nutno podotknout, že také starší model bez slůvka Pro v názvu – je kompatibilní také s novým bezdrátovým adaptérem Vive Wireless Adaptor. Na něm spolupracovala společnost HTC s čipovým gigantem Intelem.

Díky adaptéru je možné helmu propojit s počítačem bez kabelů, pomocí technologie Intel WiGig v pásmu 60GHz. Ta se vyznačuje především nízkou latencí, která je u obrazu velmi důležitá.

Foto: archív výrobce

Vive Wireless Adaptor

„Již od představení virtuální reality touží fanoušci po její bezdrátové podobě. Díky spolupráci s HTC můžeme zaručit, že bezdrátová virtuální realita s technologií Intel WiGig uspokojí i ty nejnáročnější fanoušky i profesionály,“ komentoval novinku Frank Soqui, šéf oddělení virtuální reality společnosti Intel.

Kdy přesně se obě novinky objeví na pultech obchodů a za jakou cenu, není zatím jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám