Hlavní obsah

CES 2017: Obří zakřivený notebook v hlavní roli

Novinky, ort
Las Vegas

Na veletrhu CES byla k vidění celá řada zajímavých počítačů a to platí i o výstavní ploše společnost Acer. U ní byl největší zájem o doslova obří herní notebook se zakřiveným displejem. A to i přes to, že o úplnou novinku v případě modelu Predator 21 X vlastně ani nejde.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Článek

Herní monstrum od společnosti Acer si odbylo premiéru už na veletrhu IFA loni na podzim, jak Novinky.cz tehdy informovaly. [celá zpráva]

Zájem byl nyní v Las Vegas, kde se CES koná, tak enormní hned ze dvou důvodů – teprve zde totiž výrobce oznámil cenu a dostupnost novinky. Predator 21 X se začne prodávat v prvním čtvrtletí letošního roku za baťovskou cenu 9999 eur, tedy v přepočtu více než 270 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Brutální výkon

Částka je to samozřejmě závratná, na druhou stranu novinka má brutální výkon a technologie, které nikdo jiný v současnosti nenabízí. V útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7, se kterým spolupracují hned dvě grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1080, které jsou zapojené v režimu SLI.

Stroj bude možné osadit až 64GB operační pamětí a 4TB SSD diskem. Podtrženo, sečteno – výkon by tak měl stačit i náruživým hráčům.

Extrémně výkonné komponenty si samozřejmě žádají i pořádné chlazení, a tak je laptop osazen hned čtyřmi aktivními ventilátory. Ty budou patrně při vyšším zatížení slyšet o něco více, než pokud by měl stroj pouze jeden ventilátor.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Prémiový zvuk, zakřivený displej

Predator 21 X se dále chlubí tříkanálovým audiem a technologií Dolby audio, o což se starají hned čtyři reproduktory a dva subwoofery. Zajímavě vyřešil výrobce i umístění touchpadu. Když jej uživatel nepoužívá, může jej jednoduše otočit a používat jako numerickou klávesnici.

Zatímco většina notebooků má v dnešní době obrazovky s velikostí 13 nebo 15 palců, novinka nabízí úhlopříčku 21 palců. Při bližším ohledání si navíc uživatelé všimnou, že obří obrazovka je zakřivená. Střední část se ve srovnání s bočnicemi plynule prohýbá směrem dozadu. Tento panel mimochodem nabízí rozlišení 2560 × 1080 obrazových bodů.

Díky tvaru obrazovky má uživatel u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám