Hlavní obsah

Apple představí iPhone 5 a iPad 3 příští rok

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu příštího roku představí světu společnosti Apple v pořadí již třetí generaci počítačového tabletu iPad a nový chytrý telefon iPhone 5, jehož příchod analytici očekávali již letos. Místo něho ale firma představila pouze vylepšenou čtyřku. Příchod nových produktů ohlásil server DigiTimes s odkazem na zdroj obeznámený se situací v Applu.

Článek

Podle utajovaného zdroje serveru Digitimes Apple plánuje v příštím roce představit také novou generaci extrémně tenkého notebooku Macbook Air. Jak přesně budou nové verze produktů vypadat, jaké budou mít součástky a co budou umět, však zatím jasné není.

Podle některých spekulací však budou mít přístroje vyšší výkon a displeje s jemnějším rozlišením. V kuloárech se také hovoří o vývoji bezdotykového ovládání, jež by umožnilo přijímat hovory a ovládat přehrávání skladeb pouhými gesty rukou před kamerou přístroje – uživatel by se tedy telefonu nebo tabletu nemusel fyzicky vůbec dotknout. [celá zpráva]

Podle některých zahraničních pozorovatelů se na vývoji bezdotykového ovládání mohl podílet ještě bývalý šéf Applu Steve Jobs, který zemřel na začátku října ve věku 56 let. Jobs, jenž byl hlavním vizionářem firmy a pravidelně přinášel revoluční nápady, měl totiž vedení společnosti zanechat plány na nové produkty až do roku 2015. [celá zpráva]

Zástupci Applu zatím únik informací o iPadu 3 a iPhonu 5 nijak nekomentovali. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám