Hlavní obsah

AMD si také dává načas, nové grafiky se ukážou nejspíš až příští rok

Novinky, mif

Společnost Nvidia si dává s uvedením nových grafických karet pořádně načas, nicméně k uvedení nových modelů se nemá ani konkurenční výrobce AMD. A v letošním roce se situace nemá změnit, upozornil server Videocardz.

Foto: archív výrobce

Grafická karta od AMD (ilustrační foto)

Článek

AMD zatím o příchodu nových grafických karet zarputile mlčí. ASRock, který jako jeden z předních výrobců nabízí karty s čipy od AMD, nyní prozradil své plány do konce roku. A z nich je patrné, že žádné nové grafiky nepřijdou.

Nových grafických karet od AMD bychom se tak podle dostupných informací měli dočkat nejdříve na jaře příštího roku.

Jak poznamenal server Videocardz, je nicméně také možné, že v první vlně nabídne spolupráci výhradně konkurenčním výrobcům, jako jsou společnosti Asus, EVGA či MSI. V takovém případě by se pak fanoušci dočkali nových grafických karet s čipy od AMD dříve.

Nvidia také otálí

Načas si dává s uvedením nových grafických čipů konkurenční Nvidia. Podle dřívějších informací je to kvůli komplikované situaci na trhu s grafickými kartami, za což může hlavně zlatá horečka okolo kybernetických měn.

K těžbě kryptoměn se totiž používá hlavně specifická výpočetní síla grafických karet, které byly ve velkém skupovány těžaři. Problém však nastal na přelomu roku, kdy hodnota bitcoinů a dalších virtuálních měn dramaticky klesla natolik, že se již příliš nevyplatilo kyberměny těžit. A logicky tedy klesla ruku v ruce s tím také poptávka po grafických kartách.

Ty nyní čekají na nové majitele na skladech obchodů i samotných výrobců. A podle serveru SemiAccurate je to jeden z hlavních důvodů, proč společnost Nvidia představení nových modelů odkládá. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám