Hlavní obsah

Facebook je jen špičkou ledovce. Výpadky postihly i další webové služby

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facebook a jeho aplikace Messenger či WhatsApp nejsou jedinými webovými službami, u nichž museli administrátoři řešit problémy s výpadky. Ve shodný čas se dotkly také Googlu či televizních poskytovatelů Spectrum či Comcast. Také u jejich internetových služeb hlásili uživatelé nedostupnost. Vyplývá to z informací serveru Down Detector.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Webová stránka Down Detector, na které uživatelé pravidelně hlásí výpadky služeb, zaznamenala v noci na čtvrtek desetitisíce hlášení o nefunkčnosti desítek webových služeb.

Facebooku, Instagramu, WhatsAppu a Messengeru se problémy týkaly podle hlášení uživatelů zhruba od 17 hodin středoevropského času. Vyřešit situaci se podařilo až ve čtvrtek ráno okolo 6. hodiny. Výpadek tak celkově trval 13 hodin, což je nejdelší doba v historii této sociální sítě.

Foto: repro Down Detector

Přehled služeb, u kterých uživatelé v noci ze středy na čtvrtek hlásili časté výpadky.

Ve stejný čas nicméně měli problémy s dostupností svých webových služeb také další poskytovatelé, kteří s Facebookem nemají nic společného. Uživatelé výpadky hlásili u televizních společností Spectrum a Comcast, poštovní schránky Gmail, internetového vyhledávače Google, operátorů AT a Verizon či u herních služeb Xbox Live a Pokémon Go.

Zatímco výpadek Facebooku a jeho dalších služeb byl globální, u dalších webů se týkal prakticky výhradně USA. Co přesně jej způsobilo, není v tuto chvíli jasné.

Zástupci Facebooku nicméně už ve středu večer vyloučili hackerský útok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám