Hlavní obsah

Dva fondy žalují Yahoo kvůli odmítnutí nabídky Microsoftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Dva detroitské penzijní fondy zažalovaly internetovou společnost Yahoo. Ta totiž odmítla nabídku Microsoftu, který chtěl společnost odkoupit. Žaloba je známkou rostoucí nespokojenosti akcionářů s vedením firmy Yahoo.

Článek

Správní rada společnosti Yahoo podle žaloby ve snaze zabránit převzetí Microsoftem usiluje o dohodu s jinými podniky. Akcionáři se však obávají, že toto bude mít negativní dopad na hodnotu akcií.

Fondy žádají soud, aby vedení zabránil v dokončení takovéto dohody a ve vytváření dalších překážek pro převzetí, jež by mohly odradit potenciální kupce.

Microsoft začátkem měsíce nabídl za každou akcií Yahoo 31 dolarů, tedy o 62 procent více, než v té době činila cena akcií na burze. Nabídka vedla k výraznému posílení akcií, jejichž cena se nyní pohybuje kolem 28 dolarů.

Vedení Yahoo nabídku Microsoftu odmítlo s tím, že je příliš nízká. Poté údajně zahájilo jednání o možné spolupráci s jinými podniky, například s mediální skupinou News Corporation, která vlastní oblíbenou internetovou stránku MySpace.

Pokud by se firmy Yahoo a Microsoft daly dohromady, vznikl by v počítačových technologiích světový gigant a významný rival kolosu Google. Ten je lídrem v internetovém vyhledávání a reklamě na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám