Hlavní obsah

Doba koronavirová: Mikrob a rouška patří k nejčastějším emotikonům

Sydney

Mikrob a chirurgická rouška patří mezi nejpoužívanější znaky v textu známé jako emotikony, které lidé v době šíření koronaviru vkládají do vzkazů na Twitteru. Ale ještě častější jsou dva smajlíky, zjistil webový server Emojipedia, který analyzoval více než 200 000 zpráv obsahujících slovo koronavirus nebo COVID v období od 7. do 8. března.

Foto: koláž Novinky.cz

Emodži s rouškou

Článek

Jak informoval server Daily Mail, na špici žebříčku emotikonů (též emodži) se v tomto období ocitly dva rozesmáté obličejíky se slzami v očích, následované rouškou, zamyšleným obličejem a mikrobem.

Nejpoužívanější emotikony

Rozesmáté obličeje jsou nejčastější i za běžných okolností, ale nyní je lidé podle zprávy Emojipedie mohou používat jako způsob, jak odlehčit zprávy o koronaviru a snáze se tak vypořádat s pandemií nemoci covid-19, kterou způsobuje.

Mezi další často používané emotikony se dostal také uplakaný obličej, policejní maják a varování. Zpráva se také zaměřila na to, které národní vlajky se objevovaly nejčastěji – patřily mezi ně nejpostiženější země v čele s Itálií, následovanou Čínou, Spojenými státy, Francií a Španělskem.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám