Hlavní obsah

Canon postaví v Japonsku novou továrnu na fotoaparáty za dvě miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Canon plánuje postavit v Japonsku novou továrnu na výrobu fotoaparátů za 15 miliard jenů (2,1 miliardy Kč). Produkce v novém závodě by měla začít do konce příštího roku. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroje blízké situaci.

Článek

Canon je největším výrobcem digitálních fotoaparátů na světě. Podle japonských médií by nová továrna měla být schopná vyrobit až čtyři milióny digitálních fotoaparátů ročně. Společnost v současnosti provozuje dvě továrny na fotoaparáty v Japonsku a po jedné v Číně a Malajsii.

Největší výrobce fotoaparátů na světě má podle výzkumné společnosti IDC v současnosti na trhu podíl 19 procent. Čelí však silné konkurenci od firem jako Sony či Nikon. Cílem společnosti je zvýšit v letošním kalendářním roce prodej digitálních fotoaparátů o 20 procent na 29,4 miliónu kusů.

Zpráva o výstavbě nové továrny v Japonsku přichází v době, kdy konkurenční společnosti, jako Fujifilm Holdings, naopak kvůli snížení nákladů přesouvají výrobu do zahraničí. Canon hospodařil v loňském roce s rekordním ziskem 488,33 miliardy jenů (80 miliard Kč).

V meziročním srovnání se zisk zvýšil o 7,2 procenta hlavně díky vysoké poptávce po digitálních fotoaparátech. Rekordní byly i příjmy, které se zvýšily o 7,8 procenta na 4,48 biliónu jenů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám