Hlavní obsah

Bude rychlejší ADSL skutečně výhodnější?

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Internetové připojení prostřednictvím služby ADSL od července zrychlí, ale jen do té doby než začnete stahovat větší množství dat.

Foto: Ondřej Novák

Mladší žáci A nastoupí k derby v rudých retrodresech, které před lety oblékala Hostivař v samotných začátcích klubu.

Článek

Český Telecom připravuje od července hned několik změn týkajících se internetového připojení prostřednictvím technologie ADSL. Nejpodstatnější změnou je zvýšení rychlosti u dvou základních variant bez zvýšení ceny. ADSL linky s rychlostí 192/64 kb/s a 320/128 kb/s zrychlí na 512/128 kb/s respektive 1024/256 kb/s. Takové připojení už můžeme bez nadsázky označit za vysokorychlostní.

Bohužel vyšší rychlost budete moci využívat jen do doby než překročíte určité množství přenesených dat. Pak totiž dojde k výraznému snížení rychlosti. Konkrétně po přenesení 10 GB dat u nejlevnější ADSL varianty klesne rychlost z původních 512 kb/s na pouhých 64 kb/s, což je třikrát méně než je současná rychlost. Pro uživatele stahující velké množství dat je tak nová nabídka ADSL spíše nevýhodná.

Podle neoficiálních informací by stávající uživatelé měli mít možnost buď přejít na nový tarif, a nebo zůstat u stávajícího (sice pomalejšího, ale zato nijak neomezeného) tarifu. Novým zákazníkům budou od července nabízeny už jen nové tarify.

Příjemnou zprávou je alespoň to, že by mělo dojít k odstranění často problematického přihlašování přes dashboard a zrušení překladu adres pomocí technologie NAT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám