Hlavní obsah

Hackeři připravili BNB Chain o 100 milionů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Blockchain BNB Chain přišel v důsledku kybernetického útoku o zhruba 100 milionů dolarů (2,5 miliardy Kč). BNB Chain, který má vazby na největší kryptoměnovou burzu Binance, uvedl, že hackeři ukradli zhruba dva miliony jednotek měny BNB v hodnotě kolem 570 milionů dolarů. Většinu ukradených jednotek se nicméně podařilo zablokovat.

Foto: Pichi Chuang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Terčem krádeže se podle burzy stal takzvaný blockchainový most. Tyto mosty umožňují uživatelům převádět kryptoměny mezi různými aplikacemi, napsala agentura Reuters.

Firmy působící v kryptoměnovém sektoru čelí krádežím už dlouho. Čím dál častějším terčem hackerů se přitom stávají právě blockchainové mosty. Analytická společnost Chainalysis v srpnu uvedla, že z blockchainových mostů již byly ukradeny zhruba dvě miliardy dolarů (50 miliard Kč), většina z toho v letošním roce.

Kryptoměnovou platformu Wormhole napadli hackeři. Ukradli 320 milionů dolarů

Bezpečnost

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám