Hlavní obsah

Desítky miliónů uživatelů v ohrožení? Policie vyšetřuje únik dat zákazníků Huazhu Group

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Čínská policie vyšetřuje možný masivní únik dat zákazníků hotelové společnosti Huazhu Group, která patří k největším v zemi. Podle čínských státních médií se v jednom příspěvku na internetu objevila nabídka na prodej dat více než 130 miliónů klientů skupiny. Společnost v úterním prohlášení uvedla, že nemůže potvrdit, že jde opravdu o zákaznické údaje.

Foto: Pawel Kopczynski, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Firma nicméně najala specialisty, kteří mají možný únik dat prověřit. Podle tisku někdo nabízel v anonymní oblasti internetu, známé jako darknet, téměř 500 miliónů informací týkajících se klientů skupiny, například osobní údaje a záznamy o jejich rezervacích.

Společnost Huazhu Group, jejíž akcie jsou obchodovány na trhu Nasdaq, je jedním z největších čínských hotelových operátorů a v Číně provozuje na 3000 hotelů různých značek, například hotely Mercure a Ibis francouzské skupiny Accor. Ústředí má firma v Šanghaji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám