Hlavní obsah

AMD postaví další továrnu v Číně

PEKING

Americký výrobce procesorů AMD investuje 100 milionů dolarů do nové továrny v Číně, která bude testovat, značkovat a balit procesory pro osobní počítače. Oznámila to ve čtvrtek firma, která tak posílí své aktivity na jednom z nejdynamičtějších trhů s osobními počítači na světě.

Foto: Tomáš Pokorný
Článek

Společnost AMD, jež je po firmě Intel druhým největším výrobcem procesorů na světě, dále uvedla, že čipy připravené v nové továrně budou dodávány výrobcům osobních počítačů v Číně i zahraničí. Továrna by měla zahájit provoz na konci letošního roku a zaměstnat zhruba 300 lidí.

Čína v prodeji s PC před Japonskem

Čína se v loňském roce stala druhým největším trhem s osobními počítači na světě po Spojených státech, když se jí podařilo předstihnout Japonsko. Podle firmy International Data by se měl prodej počítačů v Číně v letošním roce zvýšit o 19 procent z loňských 13 milionů kusů.

Společnost AMD, jejíž čipy jsou zhruba v každém pátém osobním počítači na světě, má v Číně rovněž továrnu na balení flash pamětí, které se používají ve velké řadě elektronických zařízení. Firma minulý měsíc podepsala dohodu o prodeji svých čipů společnosti Founder Group, jež patří mezi tři největší dodavatele osobních počítačů v Číně.

Reklama

Související články

Výrobce procesorů AMD opět v zisku

Druhý největší výrobce procesorů pro stolní počítače, firma AMD, je po loňské ztrátě opět v zisku. Na dobrých finančních výsledcích se přitom podílí především...

Výběr článků

Načítám