Hlavní obsah

AMD má největší tržní podíl za poslední tři roky

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle posledního průzkumu, který provedla výzkumná agentura IDC, dosáhla firma AMD největšího tržního podílu na poli procesorů za poslední tři roky. Tržby druhého největšího výrobce čipů se na celkových tržbách z prodeje procesorů podílí téměř desíti procenty. Ve vedení však stále zůstává Intel.

Foto: Dana Ehlová

Dobře naladěný klavír byl název slavnostního koncertu, který proběhl 14. června v synagoze v Dobrušce a vystoupili na něm učitelé a žáci ZUŠ.

Článek

Podíl na celkových tržbách z prodeje procesorů u firmy AMD za třetí čtvrtletí roku 2004 stoupl na 9,9 procenta z původních 8,5 procent, kterých firma dosáhla ve druhém čtvrtletí. To znamená, že AMD prodalo mnohem více procesorů než dříve.

AMD posílilo zejména u serverových čipů

Nejvíce se AMD dařilo na poli serverových procesorů, když si firma polepšila z 6,9 procenta na současných 8 procent. AMD se tak díky 64bitovým Opteronům stalo významným hráčem v lukrativním podnikovém segmentu.

Podíl firmy v oblasti procesorů pro stolní počítače a notebooky již stoupl méně, a to ani ne o jeden procentní bod. V současné době se odhaduje, že čipy AMD jsou v 18,4 procentech stolních počítačů a 9,3 procentech notebooků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám