Hlavní obsah

Stále více firem nabízí zaměstnancům výhody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klesá podíl zaměstnanců, kteří u zaměstnavatele nemají žádný benefit. Zatímco v roce 2019 bylo bez nějaké výhody navíc téměř 14 procent zaměstnanců, nyní jich je sotva 12 procent. Vyplynulo to z analýzy portálu Platy.cz.

Foto: Profimedia.cz

Trendem jsou například lekce jógy přímo na pracovišti a v rámci pracovní doby.

Článek

Nejvíce přibylo možnosti práce z domova, kterou jako svůj benefit uvádí již více než 38 procent zaměstnanců, oproti roku 2019 o 13 procentních bodů více.

Home office už nefrčí, na řadu přichází neomezené volno

Finance

„Nabídku benefitů jsme obohatili o novinky zaměřené na zdraví. Nabídli jsme služby fyzioterapeuta, semináře a workshopy na témata, jako jsou bolesti zad, vyrovnání se stresem či spánková hygiena,“ řekla Kateřina Krist z BNP Paribas Cardif Pojišťovny.

Pro úsporu času přibyla dokonce možnost využití asistenta, který může za zaměstnance vyřizovat komunikaci s úřady nebo pomáhat zvládat školní povinnosti dětí.

Firemní benefity 2022: Jak se liší preference zaměstnanců a zaměstnavatelů

Finance

„K novým typům benefitů patří příspěvky na sdílené služby, kromě donášky jídla i možnost využívat sdílené automobily,“ říká Milan Beutl ze společnosti Anytime.

Zacvičí si v zasedačce

Poukazy, bezplatné vstupy do nejrůznějších fitness center a multisport karty nabízejí zaměstnavatelé už dlouho, ale značná část těchto benefitů je v praxi nevyužitá.

„Všimli jsme si, že hodně poukazů nakonec bez využití propadá, protože zaměstnanci prostě často nemají energii na to jít ještě do fitka,“ říká personální ředitel společnosti Cleverlance Martin Paták.

Trendem jsou tak výhody přímo na pracovišti. Třeba právě lekce jógy u kanceláře až po office fitness. Tedy na pracovišti a v rámci pracovní doby.

Zaměstnaneckých benefitů přibývá, podniky nabízejí i psychologa

Finance

„Zjistili jsme, že to u nás lidi berou často i jako příjemnou skupinovou aktivitu. Místo, aby šli do nějakého fitka sami v místě, kde bydlí, zacvičí si s kolegy a kamarády přímo v práci,“ říká Paták.

Jedním z nejžádanějších benefitů od zaměstnanců jsou také například návštěvy odborných lékařů-preventistů přímo na pracovišti.

„Byli jsme sami překvapeni, jak obrovský zájem vyvolala možnost návštěvy preventivní prohlídky u dermatologa nebo optometristy. Podobně bývají rychle rozebrané i časy, kdy se přímo u nás v kancelářích věnuje zaměstnancům nasmlouvaný masér a fyzioterapeut,“ dodal Paták.

Zaměstnanci volají po vyšších platech, firmy se chystají reagovat

Finance

Reklama

Výběr článků

Načítám