Hlavní obsah

Na trhu je nová banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém bankovním trhu je nový hráč - Partners Banka, jež se profiluje hlavně tím, že klientům umožňuje spravovat své finance pouze přes mobilní aplikaci. Paradoxně se co do počtu kamenných poboček banka zařadí mezi ty největší na trhu.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Pobočka Partners Banky v ulici Anglická.

Článek

Bankovní licenci od České národní banky získala Partners Banka loni v srpnu. Pod svojí značkou bude využívat 175 kamenných poboček skupiny Partners, což z ní dělá čtvrtou největší síť na českém bankovním trhu.

Klientům nabídne tři varianty balíčků služeb: pro jednoho, pro pár a pro rodinu. Například párům nabídne banka sdílený účet, kde si budou oba majitelé účtu rovni. U většiny bank je běžné, že vlastníkem sdíleného účtu je pouze jeden z dvojice, přičemž ten druhý je pouze disponentem, má tedy omezená práva. Vedení tohoto typu účtu ale bude u Partners Banky zpoplatněno, vyjde na 49 korun měsíčně.

Banka bude Mobile Only, což znamená, že jediným nástrojem pro správu financí bude mobilní aplikace Partners apka. Internetové bankovnictví přes webový prohlížeč banka nenabízí kvůli bezpečnosti. Na webu totiž hrozí větší riziko tzv. phishingu, vysvětlil generální ředitel Marek Ditz.

Banka dodala, že časem v aplikaci přibydou nové funkce. Například od května zpřístupní možnost v podobě připojení běžných účtů ostatních bank včetně přehledu a plateb.

Spořicí účet nabídne Partners Banka s úrokem 6,03 procenta. Z konkurence nabízí lepší úrok s 6,3 procenta jen Trinity Bank.

Půjčky a hypotéky Partners Banka začne nabízet až na podzim.

Vlastní kapitál banky v současnosti dosahuje tří miliard korun, podílí se na něm výhradně tuzemští podnikatelé a spolupracovníci skupiny. Do vybudování banky a jejích systémů šly investice za zhruba 700 milionů korun. Letos má v plánu získat 80 tisíc klientů a 10 miliard korun v depozitech.

Banka je součástí finanční skupiny Partners, která spravuje stejnojmennou investiční společnost, životní pojišťovnu Simplea, nemovitostní fond Trigea, penzijní společnost Rentea nebo společnost NextPage Media, jež provozuje servery jako Peníze.cz, Finmag.cz, Heroine.cz či fotbalový magazín Footballclub.

Úroky na spořicích účtech pomalu klesají, stále však lze dostat i přes 6 procent

Finance

Reklama

Výběr článků

Načítám