Hlavní obsah

Zlínský kraj spojila s Prahou letecká linka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUNOVICE

Se třemi desítkami cestujících na palubě odstartoval ve středu ráno z letiště v Kunovicích čtyřmotorový proudový letoun. Do Prahy letěl něco málo přes půl hodiny. Tímto letem zahájila společnost Discovery Travel pravidelné letecké spojení mezi Zlínským krajem a metropolí.

Foto: archiv autora

Poutač zvoucí na kroměřížské vystoupení Josefa Zímy.

Článek

Letoun BAE 146 s celkovou kapacitou okolo 80 cestujících čekala letová trasa dlouhá bezmála 300 kilometrů, kterou stroj překonal ve výšce 7000 metrů rychlostí 800 kilometrů v hodině.

"Podařilo se nám tady vybudovat moderní terminál, celkem jsme do vybavení a technologií investovali asi 50 milionů korun," řekl ředitel společnosti Discovery Travel Josef Römer.

Ekonomickou návratnost investice by podle něho měly zajistit služby i pro jiné letecké společnosti.

Bude se létat dvakrát denně

Podle letového plánu budou letadla startovat v pondělí, úterý, středu a pátek dvakrát denně tam i zpět. První let z Kunovic je stanoven na 6:15, druhý na 16:35. Z Prahy se bude odlétat v 15:25 a 21:50. Ve čtvrtek a o víkendu je pak plánován vždy jeden let v každém směru. Ceny letenek budou začínat na 600 korunách.

Pro společnost Discovery Travel je letecké spojení mezi Prahou a Kunovicemi v podstatě technickým letem. Již nyní totiž provozuje mezinárodní lety z pražského letiště, ale servisní zázemí má právě v Kunovicích.

Od pravidelného leteckého spojení s Prahou si hodně slibují i v Kunovicích. "Zvýší to atraktivnost města a ekonomicky posílí celý region," uvedla místostarostka Ivana Majíčková s tím, že město vyznačilo příjezdovou trasu k letišti a opravilo cesty. "V nově zřízeném městském informačním centru chceme také nabízet letenky," dodala.

Související témata:

Výběr článků

Načítám