Hlavní obsah

Žák nařídil kontrolu v Řízení letového provozu, jeho šéfa prý klidně odvolá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Zdeněk Žák nařídil mimořádnou kontrolu v jedné z nejziskovějších státních firem, Řízení letového provozu (ŘLP). Zaměstnanci podniku se obávají, že jde o snahu najít důvod k odvolání generálního ředitele Jana Klase.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr dopravy Zdeněk Žák

Článek

Stanici Radiožurnál Žák odpoledne řekl, že pokud se ukáže špatné hospodaření firmy, tak Klase odvolá.

„Pokud tam zjistím nepravosti, tak nebudu váhat a udělám to klidně i v poslední minutě, kdy budu v úřadu. Pokud naopak zjistím, že je tam všechno  v pořádku, tak budu mít tendenci toho ředitele odměnit. Ale tak se chovám vůči všem,” řekl stanici ministr.

Spekulace o možném odvolání Klase se objevily již na začátku měsíce. Tehdy se za šéfa podniku postavily dispečerské odbory, které pohrozily razantní reakcí

Klas se proti kontrole ohradil dopisem ministrovi, ve kterém uvádí, že kontrola zasahuje do běžného chodu podniku, který v současnosti nemůže řádně plnit své závazky vůči externím partnerům.

Kontroloři podle informací ČTK vyžadují velké množství historických dokumentů ve velmi krátkých termínech, které prakticky nelze splnit. Vedení proto muselo rušit zaměstnancům dovolené a další zaměstnanci ve službě kvůli potřebám kontrolorů nemohou plnit své standardní pracovní povinnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám