Hlavní obsah

Výstavba v Česku stále roste, víc je stavebních povolení i dokončených bytů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stavební produkce po očištění o vliv počtu pracovních dnů v září meziročně vzrostla o 0,2 procenta. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Stavební úřady vydaly meziročně o 12 procent stavebních povolení více a o 4,6 procenta vzrostla i hodnota povolených stavebních projektů.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Stavební produkce

Článek

Meziměsíčně stavební produkce vzrostla o 1,8 procenta.

„Stavební produkce si udržela vysokou úroveň z loňského září, kdy se dařilo zejména inženýrským stavbám,” říká vedoucí oddělení statistiky stavebnictví ČSÚ Petra Cuřínová. Mezi inženýrské stavby patří třeba silnice, železnice nebo vodní díla.

Stavět byty pro mladé, nebo domovy seniorů?

Ekonomika

„Aktuálně je na tom proto lépe pozemní stavitelství, což je vidět také na výrazném růstu počtu dokončených bytů,” dodala Cuřínová. Developeři v září ukončili výstavbu celkem  3308 bytů, což je meziroční nárůst 41 procent.

A ve srovnání s loňským zářím se začalo také více bytů stavět – 3653 zahájených staveb bytů je meziročně více dokonce o 46 procent.

Reklama

Související články

Stavebnictví v srpnu zpomalilo

Stavební produkce po očištění o vliv počtu pracovních dnů v srpnu meziročně klesla o 2,4 procenta. Vyplývá to z dat, jež v pondělí zveřejnil Český statistický...

Výběr článků

Načítám