Hlavní obsah

Vodafone koupí virtuálního operátora SAZKAmobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mobilní operátor Vodafone posílí svou pozici na českém trhu. S loterijní společností Sazka se dohodl na odkoupení jejího virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil, kterého využívá přes 200 tisíc zákazníků. Vodafone to ve čtvrtek oznámil v tiskové zprávě.

Foto: Toby Melville, Reuters

Vodafone

Článek

Pro zákazníky SAZKAmobil, jež na trhu působí deset let, se v současnosti nic nezmění, stále budou moci využívat zákaznické centrum SAZKAmobilu i prodejní místa s terminálem Sazky pro dobíjení kreditu a nákup SIM karet, uvedl ve zprávě Vodafone s tím, že tito klienti dosud mobilní síť Vodafonu využívali.

„O klienty a klientky SAZKAmobilu jsme se už svým způsobem starali, protože tento virtuální mobilní operátor využíval právě naši mobilní síť. Stanou se tak součástí rodiny více než čtyř milionů zákazníků a zákaznic, kterým služby v současnosti poskytujeme,“ okomentoval akvizici Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

„Za deset let jsme vybudovali velmi úspěšného poskytovatele mobilních služeb, který například jako první z virtuálních operátorů v Česku nabídl přístup k síti 5G bez omezení,“ uvedl k prodeji SAZKAmobil Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

„Sazka je ale především loterijní společnost a chceme se soustředit na růst v našem odvětví. I proto jsme se rozhodli telekomunikační aktivity prodat našemu mnohaletému obchodnímu telekomunikačnímu partnerovi, to znamená Vodafonu,“ dodal.

Prodej operátora musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, k dokončení transakce by mělo dojít v první polovině roku 2024. Obě strany se dohodly, že detaily dohody nebudou komentovat.

Vodafone v České republice poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků. Z toho zhruba čtyři miliony připadají na mobilní služby, dalších přibližně 700 tisíc na fixní služby, kde Vodafone posílil svou pozici po integraci společnosti UPC Česká republika.

Největší tuzemská loterijní firma Sazka patří do skupiny KKCG Karla Komárka.

5G internet od Vodafonu pokrývá už většinu populace

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám