Hlavní obsah

Valenta posiluje v mediálním světě, koupil podíl v Regionální televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel a senátor Ivo Valenta a mediální magnát Michal Voráček získali poloviční podíl ve společnosti, která provozuje celoplošný televizní program regionalnitelevize.cz. Transakci schválila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Valenta s Voráčkem jsou mimo jiné i majiteli serverů ParlamentniListy.cz či PrvniZpravy.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Ivo Valenta

Článek

Valenta s Voráčkem drží v Regionální televizi třicetiprocentní podíl prostřednictvím společnosti Our Media. Dalších 20 procent získala Valentova kyperská společnost World Capital Ventures. Ve čtvrtek o tom informovala jednatelka společnosti Regionální televize CZ Eva Stejskalová, která dosud byla jejím jediným vlastníkem.

O koupi většinového podílu v Regionální televizi CZ informovalo letos v dubnu vydavatelství Vltava Labe Media (VLM). Z obchodu ale nakonec sešlo.

„Do portfolia Our media již spadá několik regionálních televizí, našich partnerů, a také řada serverů zaměřených na regionální zpravodajství, takže tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s VLM,” řekla Stejskalová.

Regionalnitelevize.cz se zaměřuje na zprávy z politiky, ekonomiky, sportu či kultury z českých, moravských a slezských regionů. Jedná se o jedinou celoplošnou televizi plně zaměřenou na dění v regionech. Program regionalnitelevize.cz je šířený přes pozemní vysílače, satelit, v kabelových sítích i v IPTV na základě celoplošné televizní licence.

Společnost Our Media je provozovatelem zpravodajského serveru ParlamentniListy.cz i jeho slovenské obdoby. Drží také polovoční podíl ve firmě Easy Communication, do jejíhož porfolia spadá mimo jiné portál PrvniZpravy.cz. Senátor Valenta (za Stranu soukromníků), který je také majitelem hazardní skupiny Synot, má ve firmě Our Media podíl 70 procent, zbylých 30 procent vlastní Voráček.

Reklama

Výběr článků

Načítám