Hlavní obsah

Už žádné další ústupky, vzkazuje Řecku německý ministr financí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble považuje další ústupky krizí drcenému Řecku za nereálné, jak uvedl v německém listu Welt am Sonntag. A to přesto, že jihoevropská země je značně daleko plnění jednotlivých podmínek, na něž přistoupila za poskytnutí masivní finanční mezinárodní pomoci. Informoval o tom server capital.gr.

Foto: Profimedia.cz

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble

Článek

Již současný program pomoci Řecku totiž považuje německý ministr za „velmi vstřícný“. Jak Schäuble zopakoval, Atény musí intenzivněji pokračovat v dalekosáhlých reformách a snížit rozpočtový deficit. „Nedokážu si představit, že by tu byl nějaký prostor pro další ústupky,“ sdělil Schäuble.

V Řecku se nacházejí inspektoři takzvané trojky, tedy zástupci Evropské unie, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového fondu, aby se seznámili s plněním jednotlivých úsporných opatření a reforem, připomněla agentura Reuters.

Na zpoždění plnění podmínek se podepsaly mimo jiné i neúspěšné pokusy o sestavení nové vlády, stejně jako odpor odborových svazů k provádění reforem. Z Řecka se ozývají hlasy, aby dostalo více času na splnění všech cílů, což však četným věřitelům není rozhodně pochuti.

Řecké hospodářství se nachází v dlouhodobé recesi, zemi navíc drtí vysoká nezaměstnanost přesahující dvacetiprocentní hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám