Hlavní obsah

Turistům se nejvíc líbí na Šumavě, propadly naopak Krkonoše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Cizinci i Češi, kteří se rozhodli strávit dovolenou v ČR doporučují jako nejlepší region pro trávení volného času Šumavu. Ta získala první příčku v žebříčku všech regionů podle výzkumu agentruy GfK pro agenturu CzechTourism. Na nejvyšší české hory, Krkonoše, si turisté naopak stěžovali.

Článek

Na Šumavě turisti nejvíce oceňují služby pro motoristy a cyklisty, úroveň personálu ve službách cestovního ruchu, vybavenost regionu pro sport, ale třeba i turistické orientační značení. Naopak negativní hodnocení si region vysloužil za drahé služby, nevyhovující stav silnic a nedostatek parkovacích míst.

Naproti tomu v Krkonoších se nelíbila péče o památky, turistům nevyhovovaly ani nákupní možnosti, služby pro lyžaře, ale především vysoké ceny.

V Praze vadí špatné životní prostředí

Prahu hodnotili návštěvníci rozporuplně. Nejlépe dopadla v posuzování možností pro volný čas, zábavu a společenské vyžití, v dostupnosti veřejnou dopravou, nebo nákupních možnostech. Naopak špatná se turistům v Praze zdá péče o životní prostředí, bezpečnost návštěvníků, služby pro cyklisty. Problémem Prahy je také nedostatečná přátelskost místních vůči turistům.

Mezi horšími regiony se umístilo také okolí Prahy. Nejhorší je podle respondentů vybavenost regionu atrakcemi pro děti a sport. Malé jsou také příležitosti pro zábavu a společenské vyžití. K dalším z nejhůře hodnocených regionů patří Plzeňsko, přes které turist nejčastěji jen projíždí. Podle turistů je zde nejhorší úroveň veřejného stravování, ubytování i služeb pro lyžaře.

V lázních je příliš erotických klubů

Nejlepší vybavení pro sport má podle turistů oblast kolem Liberce. Naopak nejhorší je zde rozsah a dostupnost ubytovacích zařízení. Špatnou dopravní infrastrukturu má podle turistů Vysočina. Nejméně informací turisté získali o Moravskoslezském kraji.

Mezi průměrné regiony se zařadily západočeské lázně. Turisté si stěžovali na špatné orientační značení, ale také na nekvalitní silnice a příliš mnoho erotických klubů. Východní Čechy návštěvníci hodnotili jako nejméně dostupné veřejnou dopravou.

Naopak mezi nejlepšími skončil region, na který většina Čechů pohlíží skrz prsty - severozápad Čech. Turistům se zde líbila péče o čistotu a pořádek, ceny služeb, úroveň stravování a ubytování. Na střední Moravě a v jižních Čechách si turisté cení hlavně péče o památky.

Anketa

Které z českých hor máte nejradši?
Krkonoše
13,1 %
Šumavu
40 %
Jeseníky
12,7 %
Beskydy
18,8 %
Orlické hory
5 %
Jizerské hory
6 %
Krušné hory
4,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4254 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám