Hlavní obsah

Továrnu na iPhony museli zavřít kvůli otravě 250 lidí pesticidy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrás

Společnost Foxconn se potýká s dalšími problémy. Po sérii sebevražd v čínské továrně musel být uzavřen závod v Indii. Tam náhle onemocnělo 250 lidí najednou. Informovala o tom BBC.

Článek

Foxconn má továrny v mnoha zemích světa, zejména v Asii, kde využívá levnou pracovní sílu. Díky ní pak montuje zařízení jako iPhony či další technické vymoženosti současnosti.

V závodě v indickém Madrásu náhle onemocnělo asi 250 zaměstnanců. Důvodem je podle médií rozprašování pesticidů v klimatizačním systému, které údajně souviselo s hubením škůdců. Incident z minulého týdne již prošetřují tamní úřady.

Celá továrna musela být dočasně uzavřena. Zmínění zaměstnanci totiž trpěli závratěmi a nevolností, všichni proto nakonec skončili v nemocnici.

Výrobu iPhonů tak pronásledují další problémy a pro Foxcon to není dobrá vizitka. Není to tak dávno, co se v médiích probírali kruté pracovní podmínky právě v jedné z čínských poboček. Kvůli tomu více než deset lidí spáchalo sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám