Hlavní obsah

Vznikl holding J&T Capital Partners

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč vloží společné investice s podnikatelem Danielem Křetínským do nového holdingu J&T Capital Partners. Nová skupina bude sídlit v Česku a jejím cílem bude správa a rozvoj všech stávajících a budoucích podílů ve společných obchodních projektech tandemu Tkáč a Křetínský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský

Článek

Holding už odkoupil podíl 44 procent ve společnosti EPH, která sdružuje původní investice v energetice, a během následujících měsíců odkoupí další vlastnické podíly, které jsou nyní pod Tkáčovou kontrolou, uvedla v úterý J.

„Sdružení našich podílů ve společném portfoliu s Danem pod jednu strukturu přinese kromě nepochybně větší přehlednosti zejména výrazné zjednodušení financování rozvoje jak stávajících projektů, tak i budoucích investičních příležitostí,” konstatoval Tkáč.

J Capital Partners bude společností pod výlučnou kontrolou Tkáče, nicméně ekonomicky a kapitálově se na ní bude významně podílet skupina J Private Equity Group Limited.

Planeo Elektro a Sencor kupuje PPF a Křetínský

Ekonomika

Holding během následujících měsíců převezme také 44procentní podíl ve společnosti EP Equity Investment Sárl (EPEI), což je společnost sdružující investice do minoritních podílů v kotovaných společnostech typu Royal Mail, Foot Locker, Sainsbury nebo PostNL, dále stejně vysoký podíl v EP Global Commerce (EPGC), tedy společnosti zastřešující investici do německé obchodní firmy Metro AG, která v Česku vlastní velkoobchody Makro.

Pod nový holding přejde i 44procentní podíl ve společnosti EC Investments (ECI), což je společnost sdružující nákupy z e-commerce, a 40procentní podíl v Czech Media Invest (CMI), která zastřešuje investice z médií.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám