Hlavní obsah

Spojené státy mají nejvíce problémových bank za 15 let

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy finančních domů ve Spojených státech nadále nepřestávají. Podle regulátora bankovního trhu (FDIC) se v USA potýká s problémy nejvíce bank za posledních 15 let. Ve středu o tom informovala BBC.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Před několika dny padla floridská banka BankUnited FSB. Šlo o letošní největší krach v USA na bankovním trhu.

Článek

Jen během prvních třech měsíců letošního roku regulátoři napočítali 305 bank, které mají finanční problémy. Přitom ještě v závěru loňského roku jich bylo 252. Počet problematických finančních domů se navyšuje s tím, jak se instituce kvůli recesi musí vyrovnávat s ochabujícím hypotečním trhem.

Podle FDIC se však v prvním čtvrtletí letošního roku zlepšilo hospodaření bank. Vydělaly 7,6 miliardy dolarů, tedy asi 146 miliard korun. V závěru loňského roku přitom prodělaly 36,9 miliardy dolarů. Zlepšení nastalo díky tomu, že se stabilizovala situace zejména u největších společností.

Oproti loňsku v zemi zkrachovalo více bank. Zatímco loni jich bylo celkem 25, letos jich je již více než 30. Jedním z největších bankrotů v poslední době byl pád floridské BankUnited FSB. [celá zpráva]

Banka měla aktiva za 12,8 miliardy dolarů (přes 244 miliard korun) a na vkladech bylo uloženo 8,6 miliardy dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám