Hlavní obsah

Soud podpořil Budvar v boji o registraci značky "Budweiser" v EU

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejvyšší soud Evropské Unie v Lucemburku ve středu potvrdil, že společnost Anheuser-Busch nemá oprávnění k registraci obchodní značky Budweiser, takzvané komunitární ochranné známky v Evropské unii.

Článek

Jde o další vítězství Budějovického Budvaru v řadě známkoprávních sporů s jeho americkým rivalem, který je od loňska součástí belgické pivovarnické skupiny InBev.

„Rozhodnutí soudu v Lucemburku vítáme. Považujeme jej za logickou reakci na stav, kdy má Budějovický Budvar registrovanou ochrannou známku s prvkem Budweiser ve většině členských zemí Evropské unie,“ uvedl mluvčí Budvaru Petr Samec.

Českobudějovický pivovar má nyní registrovanou ochrannou známku v celkem 19 členských zemích Evropské Unie.

„Toto rozhodnutí výrazně stabilizuje známkoprávní pozici Budějovického Budvaru v EU. Pokud by totiž byla komunitární známka společnosti Anheuser-Busch registrována, vedlo by to k souběžnému užívání známek v některých členských zemích, což by mohlo vyvolat novou vlnu soudních sporů,“ dodala právnička Budvaru Helena Lejtnarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám