Hlavní obsah

Šnajdr končí v dozorčí radě Čepra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý poslanec za ODS Marek Šnajdr rezignoval na místo v dozorčí radě společnosti Čepro, uvedl server Česká pozice. Ministerstvo financí informaci potvrdilo s tím, že se ministr financí Jan Fischer teprve rozhodne, zda dosadí na jeho místo někoho jiného, nebo to nechá na příštím ministru financí.

Bývalý poslanec Marek Šnajdr po propuštění z vazební věznice v Ostravě

Článek

Šnajdr byl obviněn a zatčen letos v červnu v souvislosti s údajným korupčním jednáním.

„Rezignační dopis pana Marka Šnajdra dorazil ve středu. Pan ministr tento krok uvítal, protože již dříve avizoval, že by chtěl pana Šnajdra z dozorčí rady společnosti Čepro odvolat,“ uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Šrámek.

Šnajdr patřil ke skupině rebelujících poslanců proti vládě Petra Nečase (ODS) loni na podzim. Právě přijetí funkce v dozorčí radě Čepra vedlo k červnovému obvinění Šnajdra policií. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan jej vinil, společně s dalšími dvěma exposlanci ODS Petrem Tluchořem a Ivanem Fuksou, že za vzdání se mandátu přijali úplatek v podobě lukrativních postů ve státních firmách.

Na všechny tři poslance byla uvalena vazba, ale po červencovém rozhodnutí Nejvyššího soudu, že za výkon poslaneckého mandátu, který chrání imunita, je třeba považovat i různé politické dohody, kompromisy či politická rozhodnutí, byli z vazby propuštěni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám