Hlavní obsah

Setuza loni vykázala zisk 347 miliónů, předloni ztrátu 1,85 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ústecká Setuza za loňský rok vykázala čistý zisk 346,7 miliónu korun. Předloni byla ve ztrátě 1,85 miliardy Kč. Výnosy klesly z 15 miliard na loňských 3,726 miliardy Kč. Výsledky zveřejnila firma v pozvánce na zářijovou řádnou valnou hromadu.

Článek

Na konci loňského roku přešla výroba a téměř všichni zaměstnanci Setuzy do firem STZ, Oleochem, Oleofin a Spolpharma. Do STZ a Oleofinu, patřících společnosti Via Chem Group, přešlo 550 lidí. Další produkci společnosti zajišťují nově firmy Oleochem a Spolpharma, do které přešlo zhruba 200 lidí. V pozici generálního ředitele Setuzy na konci listopadu skončil Martin Procházka, který se stal novým ředitelem společností STZ a Oleofin.

V současnosti je ze Setuzy nevýrobní společnost, která jen řeší veškeré závazky ze své minulé činnosti a postupně má jít do útlumu. Společnost Setuza již předloni kvůli špatné finanční situaci prodala firmě STZ Development, ovládané společností Via Chem Group, výrobní areály v Ústí nad Labem a Olomouci a peníze použila na vyrovnání svých závazků vůči státu. STZ Development spravuje nemovitosti i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám