Hlavní obsah

Řetězec už od srpna nabízí vánoční zboží, ostatní se připojí v říjnu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kalendářně je sice ještě pořád léto, nicméně obchodní řetězce se houfně připravují na prodej vánočního zboží. Podle zjištění Novinek už Kaufland dokonce od konce srpna nabízí k prodeji vánoční cukrovinky.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Stánek s ručně malovaným sklem.

Článek

„Naše společnost začala svůj prvotřídní sortiment vánočních cukrovinek nabízet již od 26. srpna, a to dle hesla ,První chutnají nejlépe!‘,“ pochlubil se mluvčí Kauflandu Michael Šperl s tím, že zákazníci v sortimentu naleznou např. různé druhy perníčků, vaflová vajíčka, kokosky v čokoládě, čokoládové figurky apod.

„Tímto nabízíme zákazníkům více času na nákup vánočních cukrovinek, a možnost předejít tak vánočnímu stresu,“ doplnil Šperl.

Drtivá většina potravin jako například čokoláda má trvanlivost kolem půl roku, cukroví ještě méně. V srpnu zakoupený výrobek by se tak teoreticky Vánoc ani ve zdraví nemusel dožít.

Dva měsíce před Vánocemi to vypukne

„Vánoční kampaň v prodejnách Albert začne jako každý rok na přelomu října a listopadu. Podle našich interních průzkumů a zjištění začínají zákazníci nakupovat většinu vánočních dárků právě zhruba dva měsíce před Vánocemi,“ sdělil mluvčí Aholdu Lukáš Hora.

Během letošních Vánoc očekává Hora větší poptávku po vánočních dárcích a potravinách než tomu bylo v loňském roce, kdy většina zákazníků nakupovala vánoční dárky velmi obezřetně z důvodu ekonomické krize.

Na Vánoce musí být blaze

Vánoční svátky jsou pro obchodníky nejsilnějším obdobím v roce. Tomu odpovídá i množství zboží, které se na toto období objednává. Většinou několikrát překračuje standardní objednávky v průběhu roku.

„Pro letošní rok jsme pro zákazníky rozšířili sortiment potravin i nepotravinářského zboží, zejména hraček. V sortimentu potravin očekáváme tradičně výrazně vyšší zájem o luxusnější potraviny,“ připomněl Hora s tím, že právě během vánočních svátků a Silvestra si zákazníci dopřávají pochutiny, které si během roku nekupují tak pravidelně.

Billa začne v říjnu

„Žádné pevné datum nemáme, ale nabídka s vánočním zbožím se objeví v říjnu,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí Billy Beata Bartošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám