Hlavní obsah

Prodejny Plus v Česku převezme Penny Market

Novinky, toh
PRAHA
Aktualizováno

Německý maloobchodní řetězec Rewe Group převezme v Česku 146 prodejen společnosti Plus-Discount. Novinkám to potvrdila firma Plus. Firma dodala, že o kupní ceně se obě strany rozhodly mlčet.

Foto: Profimedia.cz

Prodejny plus zmizí, změní se pravděpodobně na Penny Markety.

Článek

"Po velmi důkladném zvážení všech alternativ jsme se rozhodli pro prodej mezinárodnímu obchodnímu koncernu Rewe. Jsem přesvědčen, že naše prodejny a naši zaměstnanci jsou tak v těch nejlepších rukách," uvedl Karl Erivan W. Haub ze skupiny Tengelmann. Ta řetězce Plus doposud vlastnila.

Výše transakce zatím není známa. Jasné už ale je, že prodejny Plus se sloučí s Penny Markety.

Sloučená diskontů Plus s Penny Markety musí ještě posvětit antimonopolní úřad. Vznikla by tak v oblasti diskontního prodeje největší společnost na českém trhu. Její obrat by byl okolo jedné miliardy eur. Zaměstnávala by více než 4000 zaměstnanců ve 300 prodejnách.

Přechod prodejen Plusu pod logo Penny bude prováděn postupně a s ohledem na to, aby každá společnost přispěla tím nejlepším. Kvalifikovaní pracovníci Plusu bezpochyby napomohou dalšímu růstu integrované společnosti Penny, která i do budoucna zůstane českým diskontem s orientací zejména na české zboží. Přitom snahou Penny bude, tak jako dosud, především spokojený zákazník, uvedla ČTK.

V ČR skončilo již několik řetězců 

Plus je v Česku v pořadí už pátým velkým obchodníkem z oblasti potravin, který ze země odchází. V roce 2005 získal Ahold obchody Julius Meinl, o rok později Tesco získalo Edeku a Careffour.

Naposledy na stále se zhušťující trh doplatila Delvita. Tu loni její majitel - belgická společnost Delhaize - prodal německému konkurentovi Rewe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám